St. Historische Werf Edam

SHWE

menu

Informatie Ambachtendag 2024 

Informatie Ambachtendag 2024


                                     Edammer ambachtendag  30 maart 2024

Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Historische Werf Edam. Deze stichting is opgericht ten behoeve van behoud en voortbestaan van historische Scheepswerf Groot in Edam. De laatste overgebleven (werkende) eeuwenoude scheepswerf van de vele die Edam ooit rijk was. Tevens heeft de stichting tot doel om de kennis over scheepsambachten over te dragen en te behouden voor de volgende generaties.

Voor de kinderen en u zelf is er op deze dag van alles te doen: Er komt een kleine sleepboot aan de kant te liggen waar u en de kinderen een stukje mee kunnen varen.

Het bezichtigen van de Wieringeraak, WR167, eigendom van de Stichting Historische Werf Edam (SHWE) is ook dit jaar weer mogelijk . De groep vrijwilligers werkt hard om de Wieringeraak 167 in de vaart te houden en te restaureren. Ook Odion is ook dit jaar weer aanwezig, zij helpen mensen met een beperking om iedere dag zo fijn mogelijk maken . Op de ambachten dag verkopen allerlei leuke spullen die ze zelf hebben gemaakt.

Smederij in de Dars komt ringen en andere sieraden smeden. Aad Donkersloot komt touwknopen en u kunt dat zelf ook uitproberen.  Er wordt heerlijke vis gerookt door Arie Kaars uit Monnikendam. Er is een bierbrouwerij aanwezig die zal een demonstratie brouwen geven. Zeilmaker Joep Steur maakt niet alleen zeilen maar ook prachtige tassen van zeildoek. Etherische oliën verwerken tot schoonmaak en verzorgingsproducten door Anneke Lansen.  Met een sterke magneet gaan we magneetvissen er liggen tal van ijzeren voorwerpen rondom de werf in het water. Zo hebben we een paar jaar terug een VOC muntje gevonden. U kunt kanoën op het Boerenverdriet of een rondje over de Voor en Nieuwe haven.

U bent van harte welkom op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 15.00

Entree: kinderen tot 4 jaar gratis , volwassenen 2,50 euro

Locatie: Scheepswerf Groot, Lingerzijde 25, 1135 AM Edam.

Website : www.varenderfgoededam.nl

Tel 06-80080119

Om levende geschiedenis zelf te ervaren bezoek dan Historische Werf Groot

Tot binnenkort,

Vrijwilliger en deelnemers Edammer Ambachtendag 2024

Stichting Historische Werf Edam (SHWE)


Stuur e-mail* Invoer verplicht
SHWE